Vår metod

Vår målsättning är att du som kund ska få ut optimalt av din cykel. Tillsammans går vi genom hur vi ska uppnå bästa resultat, anpassat för dig och dina behov.

Intervju

Här går vi igenom din bakgrund, träningsmängd, skadehistorik och eventuella problem som kan orsaka smärta i din träning.
Utöver det går vi igenom dina förväntningar och mål.
Allt detta för att hitta de optimala inställningarna för dig.

Helhetsbedömning

Medan du cyklar går vi igenom cykelns befintliga inställningar och gör samtidigt en fysisk bedömning av dig.
Här tittar vi på rörlighet, fötternas struktur, ben, höft och knäpositioner samt rygg, armar och nacke.
Detta ger oss en inblick i hur vi ska komma fram till den bästa inställningen för just dig.

Anpassning

Vi arbetar för att anpassa din cykel efter dig och inte omvänt. Därför utgår vi från vår analys och våra samtal med dig.

Din cykel är symmetrisk till skillnad från människan. Genom att inledningsvis se hur dina ben, knän och fotleder arbetar, kan vi sedan justera inställningarna för att det ska bli så optimalt som det bara går för dig.

Vi tittar på din position från sidan för att se vilken typ av cykling du eftersträvar; komfort eller racer. Beroende av detta justeras sadelhöjden för att få den rätta vinkeln mellan överkropp och ben. Styre och handgrepp ställs också in för att undvika onödiga spänningar i armar och nacke.

Uppföljning

När vi är överens om den optimala inställningen för dig och din cykel och detta är utfört, är det dags att testa på riktigt. Sedan är det viktigt att du direkt kommer ut på vägarna och provar de nya inställningarna.

Efter några veckor har vi ett uppföljningssamtal, kanske har nya frågor dykt upp och eventuella är det något litet som ska justeras.